BARSEL

Alle barsler skal meldes til sygdom@handicapformidlingen.dk eller pr. telefon 70 777 333.

Det vil sige, når du kender din terminsdato og senest 3 måneder før forventet fødsel, skal du melde din barsel til os på kontoret i Handicapformidlingen på e – mail: sygdom@handicapformidlingen.dk eller pr. telefon 70 777 333 – mellem kl. 9:00 – kl. 15:00 på hverdage.

Dette er med til at sikre dig løn under barsel eller barseldagpenge.
Herunder har vi samlet lidt information til dig, om hvad og hvordan du skal forholde dig, i forhold til at få udbetalt barselsløn, under din orlov.

  • Mor: Senest 3 måneder før forventet fødsel, skal du fortælle mig hvornår du går på barsel, og vi beder om en kopi af din vandrejournal.
  • Far: Som kommende far, skal du senest 4 uger før du ønsker at afholde dine 14 dage, som kan afholdes fra barnets fødsel og inden for 14 uger efter fødsel, informere mig om dette.
  • Senest 8 uger efter fødslen, skal du informere mig om, hvornår du kommer tilbage på job og hvordan du ønsker at afholde dine 32 uger. Du har også pligt til at fortælle os, hvordan din mand og dig fordeler orloven mellem jer.

 

  • Når du har fortalt os om den forestående fødsel, indberetter vi det til nem refusion som herefter sender dig et brev. Det er fra udbetaling Danmark, og du skal udfylde spørgsmålene og sende det retur til udbetaling Danmark. Det er dit ansvar at returnere dette brev inden for 8 uger efter fødslen, eller 8 uger efter den alm. lønudbetaling er ophørt.

SYGEMELDING UNDER GRAVIDITET

Er du syg under din graviditet, skal du fortælle mig det. Vi indberetter det til nem refusion og du modtager et brev og en lægeattest. Det er vigtigt du udfylder lægeattesten sammen med din læge, og returnerer denne sammen med en side uddybende spørgsmål. Det skal sendes til udbetaling Danmark. Det er dit ansvar at returnere dette, og helst hurtigst muligt, hvis du vil have løn under sygdom.

Hvis vi kan tilbyde dig et andet job som du kan holde til under din graviditet, er du forpligtiget til at tage imod det.

Held og lykke med den dejlige tid og henvend dig gerne til mig på sygdom@handicapformidling.dk hvis du har spørgsmål i forhold til din graviditet, job eller barsel.