Udmelding vedrørende Nordjylland – cluster-5

Kære alle arbejdsledere og hjælpere i de covid-19 (cluster-5) berørte områder i Nordjylland

Som regeringen meddelte torsdag aften, så hviler der nu et særligt ansvar på jer.

Vi er alle interesserede i at komme igennem denne situation så smertefrit som muligt, men nu er det desværre jer der bliver bedt om at løfte ekstraordinært på vores alles vegne.

Det er vigtigt at I alle orienterer jer om alle gældende restriktioner her: https://coronasmitte.dk/ Vi opfordrer desuden til, at I alle vil genopfriske alle hygiejne- og rengøringsretningslinjer som beskrevet samme sted.

De skærpede restriktioner gør sig gældende i følgende kommuner: Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø.

Handicaphjælpere varetager kritiske funktioner, og skal, under nøje hensyn til retningslinjer, passe deres arbejde, også selvom de skal krydse kommunegrænserne i de særligt berørte kommuner.

Handicaphjælpere skal, så vidt det er muligt for dem, benytte privat transport til og fra deres arbejde. Hvis du skal krydse kommunegrænser for at passe dit arbejde, så er offentlig transport ikke en mulighed. Du bør benytte Nordjyllands Trafikselskabs flextrafik-ordninger under henvisning til din kritiske funktions varetagelse. Læs mere om disse muligheder på Nordjyllands Trafikselskab’s hjemmeside

I Handicapformidlingen bed vi mærke i Kåre Mølbaks budskab, i en sidebemærkning, på torsdagens pressemøde:
Denne smittevariant (cluster-5) skal udryddes, således at den planlagte vaccination af befolkningen kan gennemføres som planlagt i 2021.

Vi hæfter os ved de positive udsigter til snarligt at få normaliseret risikobilledet, og vi kan nyde hinandens selskab igen, uden frygt for at viderebringe smitte og livsfare.

Pas ekstra godt på jer selv og os alle

Hold jer opdateret på: https://handicapformidlingen.dk/nyheder/
Hold jer desuden løbende orienteret her: https://politi.dk/corona

Med venlig hilsen
Handicapformidlingen
Alle fortjener en god dag